SSAM-jacka i varselfärger hänger över ryggstödet på en stol.

Jobba hos SSAM

Intresserad av att jobba hos oss? Här hittar du våra lediga tjänster och kan läsa mer om hur det är att arbeta på SSAM.

Kundorienterad kundtjänstmedarbetare

Vill du vara med på en spännande resa tillsammans med en grupp drivande kundtjänstmedarbetare. Då kan du vara den vi söker!

Södra Smålands avfall och miljö erbjuder resurseffektiva och kretsloppsanpassade lösningar åt privatpersoner och verksamheter för att minimera, ta hand om och omvandla avfall till resurser.
SSAM lyckas genom att ha engagerade medarbetare och att man alltid utgår från kundens behov genom att samverka med andra. SSAM värdegrund och värdeord är glädje, respekt, framåtanda, hållbarhet och tillsammans.

Som en viktig nyckelspelare i teamet så kommer du att som kundtjänstmedarbetare vara med på ett roligt och omväxlande arbete inom avfallshantering och återvinning där du kommer att få möjlighet att ge support till kunder från våra fem kommuner. Där du gör skillnad varje dag!

I kundtjänst kommer du att besvara bland annat frågor om fakturor, abonnemang, ägarbyte, ärendehantering. Tillsammans med dina arbetskollegor verkar ni för att ge bästa tänkbara service och kvalité till samtliga kunder.

På kundtjänstavdelningen arbetar man genom olika kanaler; främst telefon, e-post och webb (e-tjänster). Till din hjälp har du flera olika stödprogram, därför ser vi gärna att du har goda systemkunskaper. Som nyanställd medarbetare så får du en internutbildning i IT-system samt de frågeställningar som du kan tänkas ställas inför.

Detta söker vi:

Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av kundservice av något slag. Du är serviceinriktad, förtroendeingivande och har utmärkta kommunikationsfärdigheter. Vidare har du förmågan att se helheten samtidigt som du uppmärksammar detaljer är viktigt. Du är positiv och flexibel och van att ställa om när det behövs. Du vill alltid leverera hög kvalité i ditt arbete och sprider glädje på din arbetsplats.

Vidare ser vi att du behärskar svenska och engelska i tal och skrift. Dessutom ser vi att du har goda systemkunskaper.

Tjänsten är en visstidsanställning t.o.m. slutet på augusti med möjlighet till förlängning. Start för tjänsten 11/3.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för denna tjänst. Låter detta som en spännande tjänst där du får möjligheten att vara med och bidra varje dag? Då ser vi gärna att du söker så snart som möjligt. Tjänsten kan komma tillsättas innan sista ansökningsdag.

Varmt välkommen med din ansökan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kranbilsförare/lastväxlare till Älmhult

Gillar du att köra kranbil, träffa mycket kunder samt ha ett varierande jobb och vara självgående i din arbetsdag, då är detta tjänsten för dig hos vår kund SSAM.

SSAM har en långsiktig vision om att skapa ett Småland utan avfall, vilket tydligt visar deras dedikation till hållbarhet och miljöskydd. Deras arbete bygger på en stark värdegrund som inkluderar värdeorden Glädje, Respekt, Framåtanda, Hållbarhet, Tillsammans. Dessa värdeord speglar företagets synsätt och engagemang för att skapa en positiv förändring genom att främja samarbete, hållbarhet och glädje i sitt arbete med att hantera avfall och bidra till en mer resurseffektiv framtid.

Vi söker nu dig som vill arbeta som kranbilschaufför/lastväxlare och trivs i ett dynamiskt och omväxlande arbete. Som chaufför kommer du att tillhöra ett engagerat team som arbetar tillsammans för att driva verksamheten framåt och samtidigt ha en rolig dag på jobbet.

Detta söker vi:

Vi söker dig med CE-Körkort, giltigt YKB och digitalt färdskrivarkort. Du behöver även ha behörighet i fordonsmonterad kran.

Som person trivs du i att arbeta i ett högt tempo med fysiskt krävande arbetsuppgifter. Du kommer även parallellt arbeta som chaufför och därför ställs det krav på att du kan växla om.

  • Är ansvarsfull och serviceinriktad med en stark servicekänsla.
  • Är självständig och flexibel, redo att hantera olika arbetsuppgifter och situationer.
  • Trivs med att arbeta dagtid, men även är beredd på arbete under helger och röda dagar vid behov.

Erfarenhet från liknande arbetsuppgifter inom återvinning och kunskap av att framföra tyngre fordon är meriterande.

Viktigast av allt är dina personliga egenskaper. Vi kommer att lägga stor vikt vid egenskaper som ansvarskänsla, noggrannhet, flexibilitet och samarbetsförmåga. Vi söker en person som är engagerad, självgående och har en positiv attityd till arbete och kollegor.

Om du tror att du har de kvalifikationer och egenskaper vi söker, ser vi fram emot att få din ansökan. Tjänsten kan komma tillsättas innan sista ansökningsdag

Varmt välkommen med din ansökan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Enhetschef Behandling

Här finns en tjänst för dig som vill bidra till SSAMs fortsatta förändringsresa, från ord till handling, genom att skapa – Ett Småland utan avfall. Som enhetschef för Behandling har du alla möjligheter att skapa och utveckla framtidens anläggningar till något unikt inom avfallsbranschen. För att lyckas i uppdraget behöver vi din erfarenhet från förändringsledning och goda ledaregenskaper, kombinerat med ditt driv och idérikedom!

SSAM har ett tydligt uppdrag från ägarna; att för ägarkommunerna tillgodose behovet av miljömässig och kostnadseffektiv hantering av hushållsavfall samt verksamhetsavfall. Bolaget ska vara aktivt i delägarkommunernas utvecklingsarbete för att främja en god miljö och hög service till kund och näringsliv. Verksamheten har varit i gång sedan 1 januari 2019, efter en sammanslagning av avfalls-verksamheterna i respektive kommun.

I rollen som enhetschef har du ett övergripande ansvar över SSAMs avfallsanläggningar, vilket bland annat innebär att du säkerställer att tillstånden på respektive anläggning följs. Du ska också upprätta en strategiplan baserad på SSAMs övergripande affärs- och strategiplan, vilken ska innehålla tydliga riktlinjer och mål som enkelt kan kommuniceras. Du ansvarar också för att verksamhetens operativa mål inom kvalitet, miljö, och kundnöjdhet uppnås, liksom att gällande budget följs.

En annan viktig arbetsuppgift är att leda och fördela arbetet, med stöttning av samordnaren, samt att följa upp, driva och utveckla verksamheterna med fokus på miljö, hälsa och säkerhet. Här finns alla förutsättningar för enheten att växa genom innovation, nya tillvägagångssätt för användning av resurser och material, samt att driva investeringsprojekt som går i linje med utvecklingen.

Processerna på de båda anläggningarna är komplexa, kopplat till att de är tillståndspliktiga, varför det är viktigt att arbeta systematiskt med miljöarbetet. Som chef är det viktigt att du stöttar, coachar och utvecklar dina medarbetare genom att exempelvis arbeta med kompetenshöjande insatser, vägledning och delegering. För dig är det naturligt med ett nära ledarskap, tydlig och tät dialog där du tillsammans med dina medarbetare utvecklar verksamheten.

I din bakgrund finns några års relevant arbetslivserfarenhet gärna innefattande förändringsledning. För att lyckas i rollen har du tidigare chefserfarenhet, goda ledaregenskaper och erfarenhet från arbete med lean-metodiken. Du är driven, målinriktad, idérik och är en innovativ möjliggörare. Uppdraget kräver mycket god svenska i tal och skrift samt körkort B.

Vill du veta mer? Kontakta gärna Marie Björkman på Re-Source AB, på telefon 0709-288 233 eller marie.bjorkman@re-source.se. Vill du göra en konfidentiell och förutsättningslös intresseanmälan så gör du det här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.! Vi arbetar med löpande urval så visa gärna ditt intresse redan idag.

Välkommen!

Enhetschef transport

Här finns en tjänst för dig som vill bidra till SSAMs fortsatta förändringsresa, från ord till handling, genom att skapa Ett Småland utan avfall. Enheten Transport har alla förutsättningar och möjligheter att utvecklas till något enastående inom avfallsbranschen, och för att lyckas behöver vi din strategiska förmåga, kombinerat med ditt engagemang och driv.

SSAM har ett tydligt uppdrag från ägarna; att för ägarkommunerna tillgodose behovet av miljömässig och kostnadseffektiv hantering av hushållsavfall samt verksamhetsavfall. Bolaget ska vara aktivt i delägarkommunernas utvecklingsarbete för att främja en god miljö och hög service till kund och näringsliv. Verksamheten har varit i gång sedan 1 januari 2019, efter en sammanslagning av avfalls-verksamheterna i respektive kommun.

I rollen som enhetschef har du ett övergripande ansvar för att utveckla enheten och medarbetarna. Detta gör du delvis genom att ta fram en strategiplan, men också genom tydliga styrdokument med SSAMs mål och vision som riktlinje. Andra viktiga uppgifter är att genom ett tydligt ledarskap och en god kommunikativ förmåga, skapa delaktighet och engagemang kring uppdraget, såväl inom din enhet som mellan andra avdelningar inom SSAM. Här är en viktig del av uppdraget för dig som enhetschef att utmana, stötta och utveckla dina medarbetare.

Enhetens kapacitet är stor, här finns alla förutsättningar att växa. Du behöver göra en genomlysning av enhetens arbete för att skapa dig en förståelse över nuläget. Baserat på detta behöver du utvärdera, planera, organisera och kartlägga rutterna så att de både blir effektivare och smidigare.

En annan mycket viktig uppgift är att leda enheten mot verksamhetens operativa mål inom budget, kvalitet, miljö och kundnöjdhet. Du säkerställer att medarbetarna har de mest gynnsamma förutsättningarna för att utföra sina arbetsuppgifter på bästa sätt, bland annat genom hög närvaro och tillgänglighet.

I din bakgrund finns några års relevant arbetslivserfarenhet gärna från fordons- eller logistikbranschen. För att lyckas i rollen som enhetschef behöver du också ha erfarenhet från ledande befattning, gärna ha förståelse för kommunal verksamhet och vara närvarande, modig och ha fallenhet för att utmana och tänka utanför ramarna. Uppdraget kräver mycket god svenska i tal och skrift samt körkort B.

Vill du veta mer? Kontakta gärna Marie Björkman på Re-Source AB, på telefon 0709-288 233 eller marie.bjorkman@re-source.se. Vill du göra en konfidentiell och förutsättningslös intresseanmälan så gör du det här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.! Vi arbetar med löpande urval så visa gärna ditt intresse redan idag.

Välkommen!

Spontansökan

Vi är alltid intresserade av att komma i kontakt med kunniga och drivna personer inom allt från chaufförsyrket till ingenjörer. Skicka din spontansökan till info@ssam.se och berätta vad just du kan bidra med till SSAM.

Välkommen med din ansökan!

Vill du veta mer om hur det är att arbeta på SSAM? Lär känna våra medarbetare och läs om deras jobb.

Senast uppdaterad: 16 februari 2024