SSAM-jacka i varselfärger hänger över ryggstödet på en stol.

Jobba hos SSAM

Intresserad av att jobba hos oss? Här hittar du våra lediga tjänster och kan läsa mer om hur det är att arbeta på SSAM.

Återvinningsarbetare

Södra Smålands avfall och miljö erbjuder resurseffektiva och kretsloppsanpassade lösningar åt privatpersoner och verksamheter för att minimera, ta hand om och omvandla avfall till resurser.

Vi lyckas genom att ha engagerade medarbetare, utgå från kundens behov och genom att samverka med andra. Vår långsiktiga vision är ett Småland utan avfall.

SSAM jobbar utifrån en värdegrund med värdeord som Framåtanda, Tillsammans, Respekt, Hållbarhet och Glädje.

Arbetsuppgifter

I arbetet ingår kundkontakt, att informera och hjälpa våra kunder att sortera sitt avfall rätt på avfallsanläggningen. Du ansvarar för att det är ordning och reda på anläggningen, beställning av hämtning av olika material från anläggningen, bidrar till utveckling av rutiner och aktiviteter på anläggningen för att främja ökat återbruk och återvinning i linje med verksamhetens mål.

Som återvinningsarbetare på SSAM kommer du vara stationerad på våra anläggningar i Växjö och utgå från Norremark. Arbetstiden är schemalagd och arbete på kvällar och helger ingår i schemat.

Kvalifikationer

Vi söker dig med gymnasieutbildning och ett stort miljöintresse. Du ställer dig bakom vår ambition att återbruk är viktigt för att nå högt ställda återvinningsmål. Det är önskvärt med hjullastarkort och utbildning inom ADR 1.3 eller högre. Vi kräver att du har B-körkort eller högre behörighet. Tjänsten kräver att du har god datorvana och att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

Då ett av våra mål är hög kundnöjdhet bör du vara serviceinriktad och ha ett glatt, trevligt och pedagogiskt sätt när du möter våra kunder. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper såsom initiativförmåga och ansvarstagande, flexibilitet och lyhördhet. Arbetet kräver att du har god samarbetsförmåga men också ett individuellt ansvar samt att du har en bred social kompetens. Tjänsten kräver god fysik.

Som person är du positiv och gillar att sprida glädje på jobbet. Har du det vi söker och delar du vår passion för kundnöjdhet? Då är vi nyfikna på att få veta mer om dig!

Välkommen med din ansökan redan idag! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ingen erfarenhet krävs.

Anställningens omfattning

Anställningsform : Tillsvidareanställning
Omfattning : Heltid
Tillträde : Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2023-09-08 23:59
Referensnummer : Ssam 10/23

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen : 1

Kontakt

Tomas Ferm
Enhetschef
tomas.ferm@ssam.se

Ingela Malmgren
HR ansvarig
Tel: 0470-59 95 35
ingela.malmgren@ssam.se

Gör din ansökan här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Arbetsmiljöingenjör

Detta är en helt ny tjänst med ett viktigt uppdrag för dig som vill vara med och bygga SSAMs fortsatta utveckling och tillväxt tillsammans med ett glatt gäng i en spännande bransch. Du har stor möjlighet att påverka och här gör din insats för miljön nu och i framtiden skillnad, på riktigt.

Södra Smålands avfall och miljö AB (SSAM) är ett kommunalt bolag som har varit verksamt sedan 1 januari 2019 och levererar avfallstjänster i Växjö, Lessebo, Tingsryd, Älmhult och Markaryds kommuner. Det ägs av nämnda fem kommuner och huvudkontoret ligger i Växjö. Styrelsen är politiskt tillsatt, med ledamöter från respektive kommun. Fördelat över ägarkommunerna finns det 16 återvinningscentraler och två större avfallsanläggningar. Syftet med samordningen är att utveckla avfallshanteringen, tillgodose behovet av miljömässig och kostnadseffektiv hantering av avfall i hela regionen, att få mer kraft att serva invånarna samt att hitta synergieffekter och skalfördelar till exempel vad gäller administration och gemensamma upphandlingar.

Det är en snabbrörlig och föränderlig bransch; priserna fluktuerar och en miljölagstiftning i ständig förändring påverkar den dagliga verksamheten. SSAMs värdegrund är tydlig och den tar sin grund i följande värdeord: respekt, glädje, hållbarhet, framåtanda och tillsammans.

Din främsta arbetsuppgift är att först strukturera upp och bygga ledningssystem och processer baserat på nulägesanalys med tydliga prioriteringar gentemot dagens lagkrav. Därefter sätta grunden och riktningen för SSAM genom att vara delaktig i, sätta dig in i och förstå alla områden innan de förs ut i organisationen. En viktig del av uppdraget är att pedagogiskt förmedla kunskap, motivera, engagera och utbilda medarbetarna så att de får de allra bästa förutsättningarna att operativt utföra och underhålla arbetsmiljöarbetet. Ibland är det relevant att tillsätta projektgrupper, driva och skapa en tydlig handlingsplan, följa upp och se till att det operativa arbetet utförs enligt dokumenterad rutin och instruktion.

SSAM driver parallellt många olika projekt på både kort och lång sikt. Här kommer du vara delaktig som expert inom ditt sakområde, tillföra information om bland annat hälsa och säkerhet samt vara behjälplig i sakfrågorna.

Det är också viktigt att vara ett stöd och bollplank till hela verksamheten i arbetsmiljöfrågor, informera om rutiner och proaktivt arbeta förebyggande och främjande med ständiga förbättringar samt bevaka och implementera nya lagkrav.

I din bakgrund finns en akademisk examen och några års arbetslivserfarenhet inom området, gärna med erfarenhet av att bygga ledningssystem och processer. För att lyckas med uppdraget tar du ett helhetsansvar om arbetsmiljön genom struktur och driv. Din goda kommunikativa och initiativrika förmåga bidrar till att hela organisationen får en förståelse och trygghet för arbetsmiljöarbetet. Uppdraget kräver god svenska i tal och skrift samt körkort B.

Vill du veta mer? Kontakta gärna Marie Björkman på Re-Source AB, på telefon 0709-288 233 eller marie.bjorkman@re-source.se. Vill du göra en konfidentiellt och förutsättningslös intresseanmälan så gör du det här Länk till annan webbplats.! Vi arbetar med löpande urval så visa gärna ditt intresse redan idag.

Välkommen!

Spontansökan

Vi är alltid intresserade av att komma i kontakt med kunniga och drivna personer inom allt från chaufförsyrket till ingenjörer. Skicka din spontansökan till info@ssam.se och berätta vad just du kan bidra med till SSAM.

Välkommen med din ansökan!

Vill du veta mer om hur det är att arbeta på SSAM? Lär känna våra medarbetare och läs om deras jobb.

Senast uppdaterad: 25 augusti 2023