Försening slamtömning

För tillfället har vi en driftstörning på tömning av slambrunnar i samtliga fem kommuner, med störst påverkan i Lessebo och Tingsryd. Vi arbetar för att komma ikapp så fort som möjligt.

Lek och lär om avfall

SSAM vill uppmuntra till att barn tidigt får lära sig om återvinning ett lekfullt sätt. Här presenterar vi pedagogiskt material producerat av kollegor i branschen.

Sopskolan

Sopskolan är ett skolmaterial för skolår 7-9 med syfte att föra in begreppet hållbar utveckling i undervisningen. Materialet har utvecklats av Avfall Sverige Länk till annan webbplats., i samarbete med El-Kretsen Länk till annan webbplats. och Batteriåtervinningen Länk till annan webbplats..

Gå till Sopskolan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Materialvärlden

Materialisarna är ett hungrigt gäng som lär dig allt om återvinning. I Materialvärlden kan du lära dig mer om olika material och säga hej till Ploppa, Prasslis, Flirp, Bånk, Klirr och Kras. Materialvärlden är till för små och stora som vill vara med och skapa en mer hållbar värld och är en del av FTI, Förpacknings- och Tidningsinsamlingen. Länk till annan webbplats.

Gå till Materialvärlden Länk till annan webbplats.

Resterkocken

Visste du att en familj på fyra personer slänger drygt 1 kilo mat per dag? Det är inte alls bra, varken för miljön eller plånboken. Nu har du chansen att göra en insats och rädda resterna hemma i kylen. På Resterkocken kan du läsa mer om hur du undviker matsvinn och hittar enkla recept.

Resterkocken riktar sig till barn och unga i grundskolan och har som mål att minska matsvinnet samt öka kunskapen om livsmedlens hållbarhet och användningsområden. Tävlingen är ett initiativ från Sysav, NSR, NÅRAB, VIVAB och LSR samt Svenljunga och Kristianstad.

Gå till Resterkocken Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: 9 november 2022