Försenad sophämtning

Sophämtningen i Växjö kommun är försenad. Låt ditt kärl stå framme tills det är tömt. Helgkörning kan förekomma.

Lek och lär om avfall

SSAM vill uppmuntra till att barn tidigt får lära sig om återvinning ett lekfullt sätt. Här presenterar vi pedagogiskt material producerat av kollegor i branschen.

Sopskolan

Sopskolan är ett skolmaterial för skolår 7-9 med syfte att föra in begreppet hållbar utveckling i undervisningen. Materialet har utvecklats av Avfall Sverigelänk till annan webbplats, i samarbete med El-Kretsenlänk till annan webbplats och Batteriåtervinningenlänk till annan webbplats.

Gå till Sopskolanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Materialvärlden

Materialisarna är ett hungrigt gäng som lär dig allt om återvinning. I Materialvärlden kan du lära dig mer om olika material och säga hej till Ploppa, Prasslis, Flirp, Bånk, Klirr och Kras. Materialvärlden är till för små och stora som vill vara med och skapa en mer hållbar värld och är en del av FTI, Förpacknings- och Tidningsinsamlingen.länk till annan webbplats

Gå till Materialvärldenlänk till annan webbplats

Sopsamlarmonster

Hässleholms kommuns sopsamlarmonster har blivit väldigt populära, och de används inte bara i Hässleholms kommun utan även i kommuner runt om landet. Lek och lär med sopsamlarmonstren genom målarbilder, pärlplattor, virkmönster och mycket mer.

Gå till Sopsamlarmonstrenlänk till annan webbplats

Resterkocken

Visste du att en familj på fyra personer slänger drygt 1 kilo mat per dag? Det är inte alls bra, varken för miljön eller plånboken. Nu har du chansen att göra en insats och rädda resterna hemma i kylen. På Resterkocken kan du läsa mer om hur du undviker matsvinn och hittar enkla recept.

Resterkocken riktar sig till barn och unga i grundskolan och har som mål att minska matsvinnet samt öka kunskapen om livsmedlens hållbarhet och användningsområden. Tävlingen är ett initiativ från Sysav, NSR, NÅRAB, VIVAB och LSR samt Svenljunga och Kristianstad.

Gå till Resterkockenlänk till annan webbplats

Senast uppdaterad: 14 december 2020