Hämtdagar

SSAMs ambition är att hämtningen av ditt avfall alltid ska ske enligt samma intervall. Ibland händer det ändå att hämtdagarna måste ändras i samband med till exempel högtider. Därför rekommenderar vi att du själv håller dig uppdaterad genom att kontrollera din kommande hämtdag.

När är din nästa hämtdag?

Sök efter din nästa dag för sophämtning. Skriv in din gatuadress så söker systemet automatiskt, postnummer och postort behöver inte fyllas i. Upplever du problem med sökfunktionen kan du alltid logga in på Mina sidor för att se all information om ditt abonnemang.

Sophämtning vid helgdagar

Vid midsommar och jul görs en förskjutning i sophämtningen. SSAM kommer då och hämtar ditt avfall en dag tidigare än vanligt. Skulle du haft tömning på tisdagen, kommer vi på måndagen och så vidare. Alla andra högtider och helgdagar, så som påsk, Kristi himmelsfärd och Allhelgona hämtas ditt avfall som vanligt.

Anmäl dig till SSAMs digitala kundinformation så är du säker på att bli påmind när hämtdagarna kan variera.

Aktuell driftinformation

Ibland händer det saker som gör att sophämtningen blir försenad eller uteblir. Det aktuella väderläget kan påverka våra körturer. Låt därför ditt kärl stå framme tills det är tömt, vi kommer så fort vi kan.

Vid rikligt snöfall tar det längre tid än vanligt för våra chaufförer att komma fram. Det innebär att vi kanske kommer lite senare än vanligt till just din adress. Skulle kärlet ändå inte vara tömt efter några dagar, eller dina grannar har fått tömt men inte du, är du välkommen att kontakta kundtjänst.

Använd Mina sidor eller kontaktformulär på ssam.se: Kontaktformulär - SSAM Länk till annan webbplats.

Ladda ner ditt hämtschema

Ladda ner ditt hämtschema för att se hämtdagarna för tre månader framåt. SSAM rekommenderar att du gör det till en vana att gå in och kontrollera dina hämtdagar för att inte missa eventuella förändringar.

Skriv in din adress i fältet nedan och ladda ner ditt hämtschema.

Har du problem med sökfunktionen?

Det kan bero på någon av följande orsaker

  • Du bor i en hyres- eller bostadsrätt där abonnemanget för sophämtning står på din hyresvärd och en samlingsadress. Kontakta din hyresvärd för mer information.
  • Adressen i vårt kundregister stämmer inte exakt överens med den du skriver i sökfältet. Prova att skriva adressen på ett annat sätt. Fungerar det ändå inte, kontakta kundtjänst via kontaktformuläret.
  • Har du problem att ladda ner hämtschemat kan det vara så att du har en brandvägg installerad på din dator. Kontrollera detta och godkänn sedan nedladdningen.
Senast uppdaterad: 8 januari 2024