Hämtdagar

SSAMs ambition är att hämtningen av ditt avfall alltid ska ske enligt samma intervall. Ibland händer det ändå att hämtdagarna måste ändras i samband med till exempel högtider. Därför rekommenderar vi att du själv håller dig uppdaterad genom att kontrollera din kommande hämtdag.

När är din nästa hämtdag?

Sök efter din nästa dag för sophämtning. Skriv in din gatuadress så söker systemet automatiskt, postnummer och postort behöver inte fyllas i. Upplever du problem med sökfunktionen kan du alltid logga in på Mina sidor för att se all information om ditt abonnemang.

Sophämtning vid helgdagar

Vid midsommar och jul görs en förskjutning i sophämtningen. SSAM kommer då och hämtar ditt avfall en dag tidigare än vanligt. Skulle du haft tömning på måndagen, kommer vi på söndagen och så vidare. Alla andra högtider och helgdagar, så som påsk, Kristi himmelsfärd och All helgona hämtas ditt avfall som vanligt.

Anmäl dig till SSAMs digitala kundinformation så är du säker på att bli påmind när hämtdagarna kan variera.

Ladda ner ditt hämtschema

Ladda ner ditt hämtschema för att se hämtdagarna för tre månader framåt. SSAM rekommenderar att du gör det till en vana att gå in och kontrollera dina hämtdagar för att inte missa eventuella förändringar.

Skriv in din adress i fältet nedan och ladda ner ditt hämtschema.

Har du problem med sökfunktionen?

Det kan bero på någon av följande orsaker

  • Du bor i en hyres- eller bostadsrätt där abonnemanget för sophämtning står på din hyresvärd och en samlingsadress. Kontakta din hyresvärd för mer information.
  • Adressen i vårt kundregister stämmer inte exakt överens med den du skriver i sökfältet. Prova att skriva adressen på ett annat sätt. Fungerar det ändå inte, kontakta kundtjänst via kontaktformuläret.
  • Har du problem att ladda ner hämtschemat kan det vara så att du har en brandvägg installerad på din dator. Kontrollera detta och godkänn sedan nedladdningen.
Senast uppdaterad: 22 september 2021