Bild

Första stoppet Återbruk, 2 april–14 juni 2024

Visste du att en av fem saker som slängs faktiskt fortfarande fyller en funktion. Kanske inte för dig, men för någon annan. Att lämna det du inte vill ha på Återbruket istället för att kasta det gör en stor skillnad – både miljömässigt och ekonomiskt.

På vardagar under perioden 2 april till 14 juni genomför vi projektet Andra chansen för att Uppmärksamma Växjö­borna på hur mycket som faktiskt kan återbrukas. Därför kommer din runda genom kretsloppsparken att starta i Återbruket.

Ibland kan det vara svårt att veta vilka grejer som kan få ett ny chans. Fråga våra medarbetare – de finns på plats för att hjälpa till.

Så här funkar det på Återbruket

När det är din tur att köra in i Återbruket ställer du dig på ledig plats på vänster sida. Närmast infarten placerar du möbler och längre fram finns utrymme för mindre saker, som elpylar, husgeråd och prydnadssaker. På höger sida finns insamling för textil. När du är klar kör du ut från Återbruket i högerfilen. På höger sida finns en avdelning där det är fritt fram att ta med sig det man vill ha. Vill du botanisera i utbudet finns en tillfällig parkering innan Återbruket där du ställer bilen under tiden.

Våra samarbetspartners

Återbruk ­bidrar till att minska avfallsmängderna. Sakerna hämtas och säljs hos våra samarbets­partners eller doneras som bistånd.

Human Bridge

Tar emot textilier, såsom kläder och skor.

Lindra Second Hand

Tar bland annat emot möbler.

Emmpatus Åkvarn (tidigare Emmaus)

Tar bland annat emot möbler.

Byggåterbruket

Drivs av Lessebo kommun som tar hand om t ex kasserade fönster, kök, toaletter och dörrar som säljs vidare och skapar sysselsättning.

Ge dina grejer en chans till

Vissa saker vet vi att det finns en stor efterfrågan på:
Krukor
Leksaker
Pussel
Knoppar
Dörrhandtag
Kläder
Skor
Byggmaterial
Mattor
Porslin

Senast uppdaterad: 18 mars 2024